Ансу Фати подписа нов договор с Барселона до 2027-а година и с откупна клауза от 1 милиард евро. Испанският национал даде пресконферения пред медиите в Каталуния.

Ето какво каза:

"Наистина имах оферти от много клубове, но исках да остана. Говорих с агентите си. Моята цел винаги е била да остана тук за няколко години със семейството ми. Много съм благодарен на клуба и отбора за подкрепата, която ми оказват всеки ден. Още от първия ден, в който стъпих на "Камп Ноу" бях наясно, че искам да играя тук много години.

Спомням си перфектно гола срещу Осасуна и винаги ще го помня. Целта ми сега е да вкарам пред Северната трибуна, защото всичките ми голове на "Камп Ноу" са дошли пред Южната.

Десетката е носена от много години, включително и Лео, но аз съм спокоен с нея. За мен не е никакво напрежение. Никой никога няма да бъде като Лео, Пуйол или Шави. Аз трябва да извървя своя път.

Предстоящото Ел Класико ще бъде много емоционално. Играем срещу големия си съпрник и трябва да се представим по възможно най-добрия начин. Надявам се стадионът да бъде пълен и хората да ни подкрепят. Спомням си победата с 4:0, когато Луис Суарес, Неймар и мисля, че Иван Ракитич вкараха.

Вече съм забравил контузията в коляното, не усещам никаква болка и се надявам да продължава така.

Надявам се дълги години да играя с Мемфис. Двамата се разбираме отлично. С Ерик (Гарсия) също сме много добри приятели. Много съм щастлив за него, той винаги е искал да играе тук".