Ръководството на Барселона е създало комисия, която да провери възможността да се гласува вот на недоверие срещу настоящия борд на клуба и неговия президент Джосеп Мария Бартомеу.

По-рано през месеца група членове, подкрепени от кандидати за президентските избори догодина, събраха над 20 хиляди подписа с желанието да се състои гласуването.

"Според устава на клуба е създаден комитет за гласуване на вот на недоверие, сформиран от двама членове на борда, първите двама членове, подписали петицията и делегат от каталунската футболна федерация", се казва в официалното изявление на клуба.

"Комисията ще се събере във вторник, 29 септември. След максимум 10 дни ще се провери дали предложението отговаря на изискванията за провеждане на гласуване", обявиха от Барселона.

Ако комисията не установи нищо нередно, Съветът ще трябва да вземе решение и гласуването на вота на недоверие ще се проведе между 10 и 20 дни след съобщението за редовност. Ако изискванията за провеждане на гласуване не са изпълнени, предложението ще бъде отхвърлено.

Така е напълно възможно Бартомеу да стане третият президент, на когото ще бъде гласуван вот на недоверие след Джосеп Луис Нунес през 1998 година и Жоан Лапорта през 2008 година. И в двата случая гласуването не беше успешно.

Куман: Общите ми впечатления от отбора са много добри

Куман: Общите ми впечатления от отбора са много добри

"Меси и Гризман могат да си сменят местата"