Маркетинговият директор на Барселона-Алберт Рибе, призна, че Христо Стоичков е феномен за клуба. Шефът визира програмата "Meet and greet", в която Камата стана част в събота вечер. Хиляди се наредиха на голяма опашка и чакаха с часове, за да си купят биографията му "Историята" и да си вземат автограф на най-новия и голям магазин на Барселона на прочутия булевард "Ла Рамбла". На входа бе поставен двуметров банер с лика на Стоичков от времената, когато водеше "Дриймтима" на Йохан Кройф.

"Няма да затваряте, докато не мине и последният човек", заявил Стоичков. На срещата пристигна и неговият голям приятел Любо Ганев. Волейболната легенда и президент на федерацията обра овациите и в магазина, където служители също искаха автограф и снимка с Ганев.

На опашката имаше десетки фенове с фланелки с името на Стоичков, но и доста българи - някои от тях носещи артикули на ЦСКА. Магазинът на Барса продаваше "Историята" на испански и английски. Освен това се продаваха и осем артикула от бранда на Стоичков.

Еуфория в Барселона при представянето на биографичната книга на Христо Стоичков

Еуфория в Барселона при представянето на биографичната книга на Христо Стоичков

Огромна опашка за автографи

"Има ли сме много събития с легенди, но наистина не помним такова нещо - възкликна умореният и щастлив Алберт Рибе. - За Барселона и за футбола е нещо уникално, че Стоичков е сред нас."

Днес, легендата на българския футбол ще бъде ВИП-гост на мача Барселона - Атлетико. Поканата де лично от президента Жоан Лапорта. Адвокатът уважи 50-годишния юбилей на Стоичков през 2016 година на стадион "Васил Левски".