Изключително популярният журналист от "Мундо Депортиво" Габриел Санс анализира десетте важни решения, които според него, Кике Сетиен трябва да вземе в следващите няколко дни, седмици или месеци. Назначението на наставника начело на Барселона е една от най-важните новини във футболния свят в последните дни.

Кике поти звездите на Барса, Валверде почти плаче пред тях

Кике поти звездите на Барса, Валверде почти плаче пред тях

Новият треньор на отбора отмени купон

1. Променя на тактическата постройка

Треньорът вече спомена, че стандартните за Барселона системи на игра 4-4-2 и 4-3-3 могат да бъдат модифицирани. Как точно ще стане това предстои да разберем.

2. Трансферът на централен нападател

Контузията на Луис Суарес постави Барселона в специфична ситуация. За момента "каталунците" нямат алтернатива на Суарес и ако не бъде направен спешен трансфер Кике ще трябва да променя или схемата на игра или да преквалифицира някой от наличните играчи да играе на върха на атаката. Това могат да бъдат Ансу, Гризман или самия Меси.

3. Ще продължи ли Сержи Роберто да играе като бек

При идването на Ернесто Валверде Роберто играеше в халфовата линия на отбора. В последствие треньорът на Барселона смени позицията му и той заигра като краен бранител. Големият въпрос е дали Кике Сетиен ще продължи да го използва там или ще го върне на титулярната му позиция.

Снимка 445047

Източник: GettyImages

4. Бъдещето на Муса Уаги

21-годишният сенегалец бе заместник на Семедо като краен бранител. След промяната на ролята на Роберто обаче Уаги изпадна от плановете на Ернесто Валверде. Въпросът е дали Кике Сетиен ще му даде нов шанс или просто ще го продаде или преотстъпи.

5. Планът за Жуниор Фирпо

Резервният ляв бек трябва да е равностойната смяна на Жорди Алба. Кике Сетиен го познава много добре. Със сигурност треньорът ще даде шанс на 23-годишният футболист с доменикански корени.

6. Продажбата на Артуро Видал

Към халфа проявяват интерес доста отбори в Европа. Най-сериозно от него се интересува Интер. Клубът, а и Ернесто Валверде нямаха никакво намерение да продават Видал. Какво ли мисли Кики по въпроса?

7. Бъдещето на Иван Ракитич

Хърватинът играе на приливи и отливи. Той премина през различни етапи като футболист на Барселона. Неговото бъдеще при каталунците зависи изцяло от Кики.

Снимка 421025

Източник: EPA/БГНЕС

8. Формацията в халфовата линия

Ернесто Валверде имаше изключително доверие към Серхио Бускеткс, въпреки че правише доста ротации в това число и с Де Йонг. Сега се възстановява бразилецът Артур Мело. Сложен ребус пред новия треньор.

9. Възходът на Рики Пуч

Младият полузащитник от Барселона Б бе част от първия отбор на каталунците, но така и не намери място в някой от мачовете, които Ернесто Валверде водеше. Въпреки това Пуч тренираше здраво и възходът му бе видим при изявите му за втория тим. Феновете също искат младока от академията в игра. Ще успее ли Сетиен да му намери място в състава?

10. Как ще се процедира с Фати Ансу

Младото 17-годишно крило е сензацията в Барселона тази година. Той започне ударно, но в края на годината игра все по-малко. Контузията на Луис Суарес може да му отвори място в титулярната единадесеторка на Барселона. Всичко зависи от треньора.

Снимка 442846

Източник: Twitter