Бившият президент на Барселона Сандро Росел прекара 645 дни в затвора, въпреки че по-късно беше оправдан за предполагаемото си престъпление.

Той разказа шокиращи подробности за престоя си там.

"Заплашваха ме няколко пъти. Искаха да ме пребият - от една страна защото съм бил шеф на Барса, а от друга - защото съм каталунец. Случи ми се веднъж в Мадрид и веднъж в Барселона, но и двата пъти ме защитиха други затворници.

В Барселона се сприятелих с един ром - луд фен на Барселона. Именно той ми помогна, когато друг ром ме заплаши и поиска да му плащам, за да не ме пребие. В Мадрид пък ме защитаваха най-вече колумбийците.

Плаках няколко пъти. Когато влезеш в затвора, ти дават презервативи и вазелин. Питаш се защо. Е, бързо разбираш защо. Да, там има много хомосексуални отношения. Дори и с мъже, които не са хомосексуалисти.

Дойдоха десетки полицаи със съдебна заповед заради документи на моята компания отпреди 12 години. Мислех, че халюцинирам. Отведоха ме в управлението, а след това - в Мадрид. Новината беше, че в дома ми са открити огромни суми. Веднага разбрах, че ще ме преследват до дупка", каза той.