От Барселона излязоха с официална позиция, след като властите в Испания днес щурмуваха офисите на клуба. От "Икономически престъпления" търсиха доказателства по делото "Барсагейт", което тече от миналата година.

Униформените иззеха множество документи и информация, като също така бяха задържани четирима души - бившият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу, освен него задържан е още Оскар Грау и Роман Гомес Понти, ръководител на правната служба на Барса. Четвъртият арестуван е Жауме Масферер, който е бивш съветник на Бартомеу.

"Във връзка с посещението на отдел "Икономически престъпления" в офисите на "Камп Ноу" тази сутрин по заповед на градския съд, който го прави с цел разследване на договора за мониторинг на социалните мрежи, от Барселона предложиха пълното си съдействие към юридическите и полицейските лица по случая, за да може да се изяснят фактите по разследването. Бях иззети нужните информация и документация, които са свързани с този случай. Барселона изразява най-голямо увжение към текущата юридическа работа, както и към принципа за невинност по отношение на замесените лица", обявиха от Барселона.

Арестуваха бившия президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу

Арестуваха бившия президент на Барселона

Бизнесменът е бил в дома си и не се е укривал