Сръбският футболен клуба Цървена звезда изплати всичките си задължения към държавата. За това разкри генералният директор на клуба Звездан Терзич.

Един от най-големите клубове в Сърбия имаше задължения към държавния бюджет в размер на 13 млн. евро. Всички задължения на Цървена звезда са изплатени с парите, които клубът е получил от УЕФА за участието си в Европейските клубни турнири.

"В края на декември 2022 година платихме 5 млн. евро данъчни задължения, а днес още 8 милиона евро. Така общо 13 млн. евро или 1,5 млрд. динара бяха внесени в бюджета на Република Сърбия през този сезон", обяви Терзич.

"Една част от дълга ни към държавата е натрупан от предишните ръководства, а останалата част се дължи на смущението на пазара поради пандемията от коронавируса. Ние знаем, че плащането на данъка към държавата е най-голямото доказателство за патриотизъм и затова се гордеем, че като отговорни хора изпълняваме задълженията си по този начин. Като спортни посланици на Сърбия, ние сме горди да представляваме страната ни в европейските клубни турнири за седма поредна година", коментира генералният директор на Звездан Терзич.

В момента Цървена звезда е едноличен лидер в класирането и е почти сигурният нов шампион Сърбия, който ще участва в следващото издание на Шампионска лига.

Скандал разтресе сръбския национален отбор по футбол

Скандал разтресе сръбския национален отбор по футбол

Вратар се разсърди на националния селекционер Драган Стойкович