Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви. След неколкократни разговори между министър Кралев и двете състезателки, техните родители и адвокати, проведени през последните седмици, по време на срещата вчера сестри Стоеви лично заявиха, че продължават да се състезават за България.

Красен Кралев: В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години

Красен Кралев: В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години

Вярвам, че това е една вълна от състезатели, които ще играят важна роля в родния волейбол и ще радват българската публика и в бъдеще

Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Стоеви потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри.

Снимка 435279

Източник: ММС

Решението на българските състезателки по бадминтон не приключва процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.