Ясен Петров бе представен днес официално като треньор на ПОФК Ботев на пресконференция във Враца. Специалистът все още не е прекратил договора си с Левски. Това ще стане през следващата седмица. Лично той е поканил Румен Ненов да работи в клуба като треньор на вратарите. Бившият страж на Ботев и ЦСКА заема мястото на напусналия по-рано Илия Вълов, съобщават колегите от „Конкурент".

В треньорския щаб остават Тодор Гарев, Илия Войнов и кондиционният спец Ивайло Младенов. Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на УС на ПОФК Ботев сподели, че изборът на Ясен Петров за наставник е станал с пълно единодушие на Управителния съвет.

„Благодаря за оказаното доверие. Не се колебах много да приема поканата на Валентин Станчев. Аз се радвам, че се завръщам в треньорската професия. Изпълних ангажимента си към Иво Тонев да работя една година в ДЮШ на Левски. Благодаря и на Румен Ненов, че се съгласи да се завърне в родния си клуб. Враца е футболен град и заслужава да играе в „А" група. Ще направя всичко възможно да изпълня целта, която ми е поставена от ръководството. Дано да имаме и късмет", каза Петров.

„Доволен съм от привличането на Ясен Петров, а също съм и по-спокоен. Мисля, че ще ни бъде по-лесно. Имаме възможности да сме фактор във футболна България", заяви спортният директор Валентин Станчев.

Кметът Николай Иванов пък увери, че общината  ще продължи да финансира футболния клуб, а останалата част от необходимите средства ще дават представители на местния бизнес. ПОФК Ботев вече е погасил една сериозна част от задълженията си към НАП. Зам.-председателят на организацията на привържениците Георги Даскалов подари фенски фланелки на Ясен Петров и Румен Ненов.