Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски разкри плановете на отбора, който е много близо до промоция в Първа лига. Столичани победиха с 1:0 Монтана и вече имат сериозен аванс на върха във втория ешелон. 

"Наистина победата над Монтана бе важна за нас, те са ни сред преследвачите и бяхме длъжни да спечелим. Получи се една чудесна победа, напълно заслужена. Реално след нея вече отворихме широко вратата на финалната права към елита. Вярно е, че ще бъдем докрай предпазливи в изказванията си, но сега далеч по-спокойно можем да кажем, че виждаме Първа лига още по-ясно.

Стойне Манолов: Няма да бъдем тъпан, ако влезем в елита, моята работа е да осигуря осветление и трибуни

Стойне Манолов: Няма да бъдем тъпан, ако влезем в елита, моята работа е да осигуря осветление и трибуни

"Как ще изглежда отборът е работа на Никола Спасов"

Искаме пълна мобилизация у футболистите и щаба, за да доиграем шампионата подобаващо на един убедителен лидер. След това има достатъчно време за празнуване.

Колкото до прословутите 18 точки, които нашия бос Стойне Манолов постави като цел да завършим с минимум подобна преднина пред тима на Монтана, така като гледам, никак няма да е учудващо и трудно да увеличим преднината си и да изпълним въпросната цел.

От наша страна сто процента ще има отправено предложение към Никола Спасов. Ние сме доволни от неговата работа, от вложения професионализъм. Именно Спасов бе името, което направи Царско село толкова постоянен в добрите си изяви тим. Вероятността той да продължи да води отбора и следващия сезон в Първа лига е много голяма.

Стигаме и до най-важното и актуално за нас - а именно идеята да направим всичко възможно от следващия сезон Царско село да играе мачовете си от елита именно на нашия си стадион. Вече започнахме подготовката на стадиона, за да може той да отговаря на всички лицензионни изисквания. Основните неща са: трябва да разширим капацитета, да поставим осветление, да разширим парко-местата. Сега сме на етап проектна документация, най-бавно и трудоемко ни изглежда следващия етап - одобрението и задвижването на самото строителство. Само тази подготовка може да ни забави. Знаете, че бизнеса на г-н Манолов е именно строителен и нямаме съмнение, че след това ще успеем да се справим в срок. Имаме време през лятото да сме готови за новия шампионат. Ще направим още една трибуна, ще бъде един малък, кокетен, уютен стадион в полите на Витоша с капацитет около 2500 места. И преди съм казвал, че няма никакъв смисъл да се стремим към влизане в Първа лига, ако след това обикаляме чуждите стадиони.

Голмайсторът на Царско село: Най-добрият отбор сме в групата, влизаме в елита

Голмайсторът на Царско село: Най-добрият отбор сме в групата, влизаме в елита

Това заяви нападателят Георги Минчев

Относно селекцията - естествено, че вече наблюдаваме доста имена, както от Първа, така и от Втора лига. Отборът, който искам да изградим за Първа лига трябва да отговаря на нивото, което има самата Първа лига. Трябва да привлечем няколко класни футболисти. 

Не се притесняваме от преговорите с нови играчи, тъй като Царско село предлага доста добри условия за подготовка, отбора е от София ,играе тук и има чудесна база. Мисля, че ще имаме успех при селекцията. Но да не забравяме, че ние си имаме отбор с изградено ядро, обигран, побеждаващ отбор. Да, братя Миневи например ще останат, защоте те са от този тип играчи, който ни трябва- всеотдайни, борбени. Около такива като тях, може да се гради още по-силен и стабилен тим. 

Нашият тим е дългосрочен проект. Когато поех нещата в отбора преди две години, още тогава веднага поставих целта - Първа лига. Пътят който извървяхме доказа, че сме на правата пътека. Миналата година бяхме в битката за влизане до последно, не се отказахме и втората година вече успяхме. Е, почти де. Още малко има. Но радващото е, че с всеки изминал мач публиката на трибуните се увеличава. На мача с Монтана имаше над 700 зрители. 

Приказката, която искаме да разкажем с Царско село тепърва предстои", заяви Андреевски.

Царско село със заслужена победа над Монтана, столичани все по-близо до промоция в Първа лига

Царско село със заслужена победа над Монтана, столичани все по-близо до промоция в Първа лига

Минимален успех за софиянци