Германският производител Opel през четвъртото тримесечие на тази година ще се завърне на руския пазар с моделите Grandland X, Zafira Life и Vivaro. Два от тях - Zafira Life и Vivaro Transporter ще се произвеждат на място в завода на PSA в Калуга, се казва в съобщението на френската група Peugeot-Citroen, към която принадлежи Opel. 

От Opel предвиждат марката постепенно да увеличава присъствието си в Русия, като лансирането и на други модели от всички пазарни сегменти, в които присъства От компанията споделят също така, че освен на опитните бивши дилъри на марката в страната, фирмата ще разчита и нови дилърски центрове. Първоначалната им бройка ще бъде между 15 и 20, а в средносрочен план се очаква да се увеличат двойно.

Opel постигна "историческа печалба"

Opel постигна "историческа печалба"

Компанията отчете положителен финансов резултат за цяла година за първи път от 1999 година

"Сериозното увеличение на нашият печеливш износ е един от ключовите фактори в нашия стратегически план PACE!, споделя Михаел Лошелер, изпълнителен директор на Opel. Отбелязваме значителен прогрес в тази област. Русия е голям, стратегически значим и атрактивен пазар с много потенциал. Като немска марка с дългогодишна традиция и отлична репутация в страната, ние ще се възползваме от тези параметри. Възможността да произвеждаме на местно ниво моментално се превръща в отличен пример за това колко важно е за Opel, че сме част от Groupe PSA".

Opel спира 3 модела и пуска 8 нови за две години

Opel спира 3 модела и пуска 8 нови за две години

Adam, Karl и Cascada няма да имат наследници

През 2015 г. американският концерн General Motors, към онзи момент владеещ компанията Opel, обяви преструктуриране на своя бизнес в Русия и рязко сви производството си в местните заводи и намали моделната си гама. В рамките на този план марката Opel напълно излезе от руския пазар.