Ник Кириос и Танаси Кокинакис се класираха за финала на двойки при мъжете на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надиграха Марсел Гранойерс и Хорасио Себайос със 7-6 (4), 6-4. Непоставеният тандем, който влезе в турнира с "уайлд кард", е на финал на двойки за първи път в кариерите си и ще се изправи срещу сънародниците си Матю Ебдън и Макс Пърсел в изцяло австралийски сблъсък за титлата в неделя, пише "БГНЕС"

"Играл съм много мачове на сингъл по света с невероятни атмосфери, но тази седмица с Танаси. Нищо не е по-добро от това, това е безумно", каза Кириос след края на мача.

"Всичко е за публиката, за атмосферата. Това ни мотивира и кара да играем по този начин. Тенисът идва на второ място. Нямаше как да постигнем този резултат на друго място. И двамата носим нещо различно. Различна енергия, различна харизма на корта. Просто се наслаждаваме и забавляваме. Мисля, че сме непредсказуеми и точно заради това публиката се наслаждава", допълни Кокинакис.

Относно противниците на финала Ебдън и Пърсел, Кирьос коментира: "Те са страхотни играчи на двойки, няма да ги подценим. Очевидно играят много добър тенис. Това е финалът, така че го чакам с нетърпение. Страхотно е да видим австралийци с успехи. Супер ентусиазиран съм и се наслаждавам на момента".

Медведев нажежи страстите в Австралия! Изказа се ласкаво за Джокович и отнесе бурни освирквания (ВИДЕО)

Медведев нажежи страстите в Австралия! Изказа се ласкаво за Джокович и отнесе бурни освирквания (ВИДЕО)

Казах си: "Какво би направил Джокович в такова положение?"