Австриецът Доминик Тийм успя да постигне една от най-големите си победи в кариерата. Тенисистът, който е поставен под номер 5, преодоля световния номер 1 Рафаел Надал в 4 сета - 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6) и за първи път се класира на 1/2-финалите на Australian Open. Там го чака Александър Зверев.

"В първия сет имах достатъчно късмет да направя рибрейк за 4:5, защото той сервираше за частта. Във втория сет ситуацията беше същата, само че той ме проби малко по-рано. И в двата тайбрека играх много добре. Мисля, че мачът като цяло беше на много добро ниво. Мисля, че и двамата бяхме в страхотна форма. Вече бяхме изиграли един епичен мач в Ню Йорк преди 2 години, а днес чувствах, че имам късмет в правилните моменти. Мрежата наистина беше на моя страна. Но имаш нужда от това, защото той е един от най-великите за всички времена, една от най-големите легенди, които този спорт е имал, така че ти трябва и малко късмет, за да го победиш.

Снимка 464061

Източник: GettyImages

В началото на четвъртия сет просто исках да остана в мача. После реализирах пробива и сервирах страхотно, а когато резултатът стана 5:4, това бе специална ситуация за мен - да сервирам за първия ми полуфинал на Australian Open срещу Рафа. Трудна ситуация от психологическа гредна точка, в която не успях да се справя добре, но после пак обърнах нещата в моя полза в тайбрека. Всеки има своите демони на корта. Сервирайки за мача, просто започнах да прибързвам, промених малко тактиката, която следвах в целия мач и това беше погрешно. След 5:5 срещу Рафа беше турдно, започваш от нулата, но такъв е тенисът, попадаш в такива ситуации в почти всеки мач и съм много щастлив, че спечелих третия тайбрек, защото иначе сега щяхме да сме в петия сет.

В момента се чувствам добре физически (след този изтощителен 4-часов мач - б.р.). Изпълнен съм с адреналин и радостни усещания, но ще видим как ще се чувствам утре", коментира след мача Тийм.

Блестящ Тийм пречупи Надал в Мелбърн

Блестящ Тийм пречупи Надал в Мелбърн

Австриецът се наложи с 3:1 над Матадора