Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне даде пресконференция преди утрешния мач от осминафиналите в Шампионската лига срещу Ливърпул. 

"Диего Коста се подобрява и тренира с голям ентусиазъм. Ако има възможност да играе в мача, ще участва. Ние гледаме просто към следващия мач, знаейки какво трябва да правим и да се представим добре. След мача с Валенсия започнахме да мислим за Ливърпул - чудесен отбор с различен треньор, който играе много добре и го показва в годините. Въпреки че Коутиньо напусна, отборът на Ливърпул продължи да се справя великолепно, а играчите им са страхотни. 

Между мен и Клоп има някои общи черти. Помня го още от Борусия и уважавам много Ливърпул. Той прави така, че отборите му винаги игарят различно. Говорим за два големи отбора, а Ливърпул продължава да твори история. Харесвам този отбор, защото играе директно и има моите адмирации. 

"Не можем да си позволим да се подготвяме по по-различен начин, отколкото за мач срещу Барселона или Реал. Няма как да пестим ресурси, тъй като този мач може да се реши от едно докосване. Срещата е елиминационна, така че шансовете ни са 50%, както за всеки турнирен мач - всичко е възможно. Няма място за песимизъм", заяви Чоло.

Атлетико без Жоао Феликс срещу Ливърпул

Атлетико без Жоао Феликс срещу Ливърпул

Португалецът е болен