Световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова отговори на грозното изказване на шведски журналист.

В национален ефир Патрик Еквал обяви, че гарантира за истинността на думите си. В студиото на шоуто, в което известният журналист в Швеция участва, имаше и юрист, който го предупреди, че ще има нужда от адвокат.

ЕТО И ИЗЯВЛЕНИЕТО НА КОСТАДИНОВА:

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.

Шведски спортен журналист с грозно твърдение за великия рекорд на Стефка Костадинова

Шведски спортен журналист с грозно твърдение за великия рекорд на Стефка Костадинова

Патрик Еквал твърди, че е използвала допинг

Стефка Костадинова

световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка

и президент на Българския олимпийски комитет".