Арсенал започна да напипва верния ритъм под ръководството на Унай Емери, а след фалстарта в първите 2 кръга, лондончани изглежда са забравили лошото начало на сезона във Висшата лига.

Днес "артилеристите" записаха трети пореден успех, след като се наложиха като гост над коравия отбор на Нюкасъл с 2:1. Трите точки не бяха взети лесно, а всички голове паднаха през второто полувреме.

Въпреки че лондончани имаха преимущество и владееха инициативата през по-голямата част от мача не съумяха да стигнат до попадение през първата част.

За сметка на това гол на Джака 4 минути след началото на второто полувреме вдъхна допълнителна увереност и спокойствие на гостите, които се възползваха от това по най-добрия начин.

След по-малко от час игра те вече имаха комфортен аванс от 2:0, след като Йозил с техничен удар от наказателното поле порази целта.

До края на срещата играчите на Емери не допуснаха изненада, макар че позволиха на Киерън Кларк да върне един гол за Нюкасъл, оформяйки крайния резултат 2:1 за Арсенал.

Снимка 378505

Източник: GettyImages