Вратарят Васил Симеонов е едно от новите попълнения на Арда. Стражът идва от Монтана. Преди това е играл за втория отбор на Лудогорец, Балкан (Ботевград) и Пирин (Разлог). 

Разговаряме с един от вратарите на Арда, Васил Симеонов, който подписа договор с клуба и вече е част от Арда. Как се чувстваш вече в отбора?

- Добър ден. Чувствам се страхотно, страхотен колектив, атмосферата е много добра и всичко е на едно много високо ниво.

Успя ли да се запознаеш със съотборниците и познаваше ли някои от тях?

- Познавах се само с Ковачев, защото заедно бяхме в Лудогорец, но както казах, колективът е много добър, и това ми помогна.

Милен Желев: Имах и други предложения, но почувствах, че Арда е правилното място за мен

Милен Желев: Имах и други предложения, но почувствах, че Арда е правилното място за мен

"Аз си бях на село, там не я усетих карантината"

Защо избра именно Арда?

- Защото старши треньорът е един от малкото в България, да не кажа единственият, който залага на български футболисти. Също така треньорът на вратарите също е с много добра визитка, и смея да твърда, че отборът на АРДА е една огромна крачка напред в моята кариера, и се надявам тази крачка да е успешна.

Ще имаш сериозна конкуренция с Иван Караджов и Месут Юсуф, който показа добри мачове в края на миналото първенство. Готов ли си за тази битка?

- Определено двамата са много добри вратари. Знаем каква е визитката на Караджов, Месут се представи много добре в изминалите мачове, така че конкуренцията само може да ни радва.

Разкажи нещо за теб, какъв е Васил Симеонов извън терена?

- Ами на 22 години съм, от Ботевград, обичам да прекарвам свободното си време с приятели, играя Playstation, общо взето е това.

Арда подписа с осем играчи, чака още двама

Арда подписа с осем играчи, чака още двама

Всички нови ще бъдат представени със специален видеоклип

Кой те запали по футбола?

- Моят чичо, който е имал кратка кариера във футбола.

В първия кръг на новото първенство Арда гостува на Монтана, от където ти идваш. Ако Николай Киров заложи на теб, ще имаш ли някакви сантименти към бившия си отбор?

- Всичко е на професионално ниво при мен, все пак там прекарах една доста добра година и само мога да съм благодарен на хората от Монтана.

Знаеш ли за ремонтните дейности, които са към края на "Арена Арда"?

- Да, знам за всичко, което се прави на стадиона. Нямам търпение да стъпя на новия терен, това е един страхотен стадион, ако не се лъжа най-новия в България.