Треньорът на Арда Николай Киров коментира нулевото равенство срещу Дунав. Мачът бе дебют за Белия начело на новия му тим. 

"През първите 20-25 минути правихме това, което бяхме тренирали. След това започнахме да играем доста директно. Цялото второ полувреме мина по този начин. Имаме доста работа. Както по стил и начин на игра, така и по селекция", заяви Киров.

"Натиснахме съперника, защото играхме това, което тренирахме. Получиха се пространства, но не успяхме да завършим атаките".

"Няма как играчите да са готови. Може би се поддадоха на емоцията и играта на противника. Станахме по-удобни за тях. Трудно е след такава почивка. За нас е много важно да съумеем през тези 7 или 8 двубои всички да са здрави. Групата ни е малка", продължи наставникът. 

"Състоянието на Банков не беше добро. На полувремето решихме, че при несигурност да се обади. Другият страж на последната тренировка получи травма. Дано единият от двамата да е в добро състояние, за да имаме сигурност в следващите двубои". 

"Трябва да мислим върху селекцията за следващия сезон. Това е важна тема. Трябват ни играчи на много позиции. В защита доста хора са напуснали. Ще направим всичко възможно, за да се справим в останалите срещи, а след това да мислим как да се подсилим".

"Вече привлякохме двама състезатели. В зависимост от това колко ще ни напуснат, ще ни трябва група от 20 полеви играчи. В момента са 15. Нямаме яснота относно чужденците. Знаете, че политиката е да играем с български футболисти. Ще трябва да се прави селекция за новия сезон", завърши треньорът. 

Дунав и Арда не се победиха в Русе

Арда не успя да пречупи Дунав в дебюта на Николай Киров

Двубоят в Русе завърши 0:0