Инвестициите, които ръководството на Арда в лицето на финансовия благодетел Румен Гайтански прави, продължават с пълна сила. В момента се подменя тревното покритие на основния терен, което е от най-ново поколение. За първи път в България се прави терен по този начин, пишат от клуба. 

Тревното покритие на "Арена Арда" ще бъде посято с естествена трева. За целта се използва специален сорт трева, която е съобразена с климата на региона. Преди семената да бъдат положени, ще бъде извършена подмяна на дренажната система, както и монтирани 6 пръскачки за вода.

Снимка 468527

Източник: ПФК Арда

След това ще бъде положен 30-сантиметров слой специален микс селектиран пясък, върху който ще бъде посята тревата. Очаква се това да се случи в средата на месец март, а след това след около два - три месеца теренът ще бъде напълно готов. По подобен начин са направени почти всички стадиони в Англия.

Освен това ще бъде изграден и втори терен с изкуствена трева, която също е последно поколение. Той ще бъде разположен зад Сектор "Б".

Стойността на подмяната на тревното покритие и изграждането на втория терен е над 1 500 000 лв.,които ще бъдат платени изцяло от ръководството на Арда. 

Босът на Арда разби мит за нов в Левски

Босът на Арда разби мит за нов в Левски

Петър Пешев говори за трансфера на Деян Лозев

След като бяха отпуснати финансовите средства от Министерството на спорта, с тях ще бъдат построени следните неща . В Сектор "Б" ще бъде монтирано най-модерното табло в България. То ще бъде с големина 45 кв.м., и ще бъде изработено по най-модерна технология. То ще отговаря на абсолютно всички световни стандарти. Паралелно с това ще бъде изградено и поставено осветлението, което ще се състои от 4 стълба извън рамките на стадиона. Осветлението на "Арена Арда" ще бъде единственото в България с ЛЕД прожектори. След като това се случи, отборът на Арда ще може да играе домакинските си срещи в Кърджали. За феновете на отбора ще бъдат изградени специални фен зони, където преди и след домакинските мачове, те ще могат да се забавляват, както и да участват в различни игри с награди, организирани от спонсорите на Арда.