Ръководството на Арда планира отново да свие бюджета през зимата. Тогава е възможно най-конвертируемите играчи на тима да бъдат продадени. В момента такива са националите Иван Караджов и Спас Делев. Към двамата имаше интерес и през лятото, но тогава до трансфери не се стигна.

Този сезон се оказа доста турбулентен за кърджалийци, които през миналия играха финал за Купата на България срещу ЦСКА (0:1), както и спечелиха квота за Лига на конференциите. Именно след участието на тима в най-новия евротурнир започнаха и неволите. Арда бе елиминиран на континенталната сцена от израелския Апоел Беер Шева (0:2 и 0:4).

Арда предлага нов договор на защитник

Арда предлага нов договор на защитник

Вижте кой е той

След това финансовият благодетел Румен Гайтански обяви оттеглянето си. Той бе последван и от цялото ръководство на клуба, като се наложи да се избира нова управа, в която влязоха местни хора. За спортен директор пък бе назначен Ивайло Петков.

Преди септемврийската пауза за националните отбор пък отборът бе напуснат от треньора Николай Киров. Той прие предложението на ЦСКА 1948, като бе последван при столичани от трима основни играчи - Деян Лозев, Крум Стоянов и Емил Мартинов.

Арда ангажира за наставник Димитър Димитров-Херо, но по-малко от 24 часа, след като специалистът бе представен на пресконференция, той напусна поста поради лични причини. Сега треньор на кърджалийци е помощникът му Георги Чиликов, който за първи път води отбор в елита.

Преди дни Арда бе подпомогнат от общината със 100 хиляди лева. През пролетта ще трябват още такива финансови инжекции.

Локомотив (Пловдив) и Арда направиха 0:0 в efbet Лига

Иван Караджов спаси Арда при нулево равенство с Локомотив (Пловдив)

Токът на стадиона спря за шест минути