Марсилия - Рен 1
Марсилия тръгна през този сезон с две последователни загуби от Каен и Валансиен. От тогава обаче настоящите шампиони записаха 5 победи и 3 ремита. За момчетата на Дешан приоритетно е да свалят временния лидер Рен от върха. Особено важно за марсилци е да сторят това  преди гостуването на ПСЖ следващата седмица. Друго си е за дербито на Франция Марсилия да пристигне в Париж като лидер в шампионата. Така ще всее респект във вечния враг. Рен е отбор от Севера,а миналия кръг Марсилия се наложи убедително с 3:1 като гост на друг бастион от този регион - тимът на Лил като при това направи пълен обрат след като на полувремето Лил водеше с 1:0. В този мач срещу Рен за Марсилия няма да може да играе Едуард Сисе. От Рен няма да вземе участие Монтано. Очаква се победа на Марсилия, но тя няма да дойде лесно.

Тулуза - Ланс 1
В последните три кръга като домакин на своя стадион отборът на Тулуза няма успех. Предполага се обаче, че тимът ще възвърне усмивките си точно срещу Ланс. През седмицата по време на тренировка  Джемаа и Демон от отбора на Ланс се сбиха и създадоха излишно напрежение в отбора преди гостуването. В двата отбора има  контузени. В Тулуза това са Пантекот и Ларсен. В тима на Ланс - Со, Ковачевич и Рамос. Наказан е Делмон. Трудно е да се повярва,че след инцидентите на "Феликс Болер" Ланс може да се мобилизира. Но ако го направи отборът може да развали единицата за Тулуза с някой хикс.

Брест - Сент Етиен под 2,5 гола
От 11 мача на Брест този сезон отборът винаги е вкарвал под 2,5 гола. А гостите им от Сент Етиен в последните си 12 мача имат девет срещи които също имат  под 2,5  отбелязани гола. В останалите три срещи имат по три отбелязани гола, но те са в домакински двубои - срещу Сошо(3:2), Ланс(3:1) и Монако(3:0). За "зелените" няма да играят поради контузии Боканегра, Перен, Саного, Гилавоги и Андрьо. В Брест не е на разположение само Туре. Независимо от това може да се помисли също за хикс с малко голове. Разбира се дежурния голмайстор за гостите може да бъде Дмитри Пайе.