С водосвет за здраве и успехи стартира лятната подготовка на мъжкия отбор на Вихрен (Сандански) за новата футболна 2020/2021 година. Отец Николай извърши ритуала с напръскване със светена вода и раздаде парчета от питка и баница на всички футболисти и на феновете, дошли да наблюдават първата тренировка. Преди излизането на футболистите от сградата домакина Васил Джибов хвърли вода за да бъде годината лека и ползотворна.

След това старши треньорът Здравко Лазаров изведе 24 футболисти на терена на градския стадион. Между тях бяха новопривлечените Владимир Кабранов и Иван Гюров, за последно в отбора на Беласица Петрич, Николай Стоилков-Газелата, за последно играл в отбора на Оборище (Панагюрище), завръщайки се в родния си клуб и град. От предишните футболисти не са вече на разположение на наставника на Вихрен вратарят Ферди Мюмюнов и полевите играчи Атанас Димитров и Иван Чалъков.

Седем контролни срещи е планирал наставникът на Вихрен с наличните футболисти. На 14 юли отборът ще се изправи срещу Пирин (Благоевград) на стадиона в Разлог, на 18 юли е мачът срещу U-19 на Витоша (Бистрица), също в Разлог, а на 25 юли е проверката срещу Пирин (Разлог) на градския стадион в едноименния град.