18 отбора ще участват в Северозападната Трета лига през сезон 2020/2021, стана ясно след тегления жребий от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Това е най-масовото участие в тази част на страната през последните 13 години. През сезон 2006/2007 при същата бройка отбори първото място беше спечелено от Янтра (Габрово).

Увеличението през този сезон на 18 отбора стана благодарение решението на БФС да облекчи малките клубове или тимове от малки населени места, които не могат да поддържат пълноценна школа. Такъв отбор например е ФК Пещера от ловешкото село Галата. Това е един от шестте нови отбора на това ниво. Два от останалите пет са дублиращите отбори на Етър (В. Търново) и Ботев (Враца).

Останалите три нови състава са Левски 2007 (град Левски), Левски (Лом) и Янтра (Полски Тръмбеш). В сравнение с миналия сезон липсват отборите на Ком (Берковица) и Ювентус (Малчика), които се отказаха от участие поради финасови причини.

Първенството ще започне на 9 август, неделя. С решение на Зонален съвет на БФС гр. Велико Търново от 23.07.2020 г. , изпада 1/един/ отбор за сезон 2020/2021 г. на териториален принцип в съответната областна група.

Относно отборите от Първа лига, които имат втори отбори на основание чл. 8, т.4 от Наредба за първенствата и турнирите на БФС, срещата на "Втория отбор" не може да се провежда в същия ден, на който е срещата на "Основния отбор". ЗС на БФС гр. Велико Търново си запазва правото на промени в програмата.

Програма за 1-ия кръг на първенството:

Локомотив 1927 (Дряново) - Първа атомна (Козлодуй)

Пещера (село Галата) - Партизан (Червен бряг)

ОФК Спартак Плевен (Плевен) - Бдин 1923 (Видин)

Вихър (Славяново) - Академик (Свищов)

Дреновец (село Дреновец) - Ботев-2 (Враца)

ФК Севлиево - ОФК Трявна

Янтра (Полски Тръмбеш) - Левски 2020 (Лом)

Етър-2 (Велико Търново) - Левски 2007 (град Левски)

Локомотив (Мездра) - ОФК Павликени.

Юношата на ЦСКА Росен Петров не оправда надеждите на Беласица

Юношата на ЦСКА Росен Петров не оправда надеждите на Беласица

От петричкия клуб пожелаха успех във футболната кариера на таланта