Българският футболен съюз информира професионалните клубове и представителите на медиите, че жребият за новия сезон в Първа професионална лига и Втора професионална лига ще бъде изтеглен утре, вторник, 14 юли, в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна". Церемонията ще стартира в 14:00 часа с жребия за Първа лига, а в 14:30 часа ще бъде изтеглен и този за Втора лига.

С оглед спазването на противоепидемичните мерки, продиктувани от пандемията и осигуряването на максимална сигурност на присъстващите, по време на жребия за ППЛ в залата ще бъде допускан само по един представител на клуб от ППЛ; аналогична ще бъде процедурата и при тегленето на жребия за ВПЛ.

По същите причини и в съответствие с противоепидемичните предписания на здравните власти, по време на цялата церемония в залата ще бъдат допуснати само видеооператори и фоторепортери. Останалите представители на медиите ще имат възможност да зададат своите въпроси към участниците в жребия след неговия край на откритите пространства в Национална футболна база "Бояна".

12 от 14-е участници в новия елитен шампионат са вече известни. Така в жребия ще участват двойки отбори, които тепърва ще играят баражи. По същия начин същите двойки ще бъдат теглени и в жребия за Втора лига.

Георги Дерменджиев: Няма добър и лош жребий, нека не изпадаме в еуфория

Георги Дерменджиев: Няма добър и лош жребий, нека не изпадаме в еуфория

"Унгарският футбол е във възход, играят добре, но с подробности и индивидуалности ще се занимаваме тепърва"