Левски победи Витоша (Бистрица) с 2:0 в мач от 19-ия кръг на българския елит. Попаденията за "сините" вкараха Паулиньо и Станислав Иванов. С успеха столичани се доближиха на пет точки от лидера Лудогорец. Другата добра новина на "Герена" е завръщането в игра на Станислав Костов.

В 7-ата минута Витоша получи правото да изпълни свободен удар, но изстрелът на Атанас Кабов попадна право в ръцете на Милан Миятович.

В 14-ата минута центриране на Ивайло Найденов в наказателното поле стигна до Дени Алар, но нападателят на "сините" стреля доста слабо и неточно с глава. Две минути по-късно Паулиньо проби отляво, но Александър Христов в последния моменти изби центрирането на бразилеца в корнер. При изпълнението на ъгловия удар бе извършено нарушение срещу стража на Витоша - Християн Василев.

В 24-ата минута Левски откри резултата. Триходова комбинация между Нашименто, Дени Алар и Станислав Иванов завърши с центриране на последния към Паулиньо. Първоначално Християн Василев спаси с тяло изстрела на бразилеца, но след това футболистът на "сините" успя да реагира най-бързо и да добута топката в мрежата.

Пет минути по-късно Дени Алар с хубав финт се освободи от футболист на Витоша и подаде към Мазурек, който обаче стреля доста над вратата на Християн Василев.

В 34-ата минута Дени Алар стреля от границата на наказателното поле, но Василев улови. Пет минути след това Живко Миланов преодоля Четин Садула и центрира към Паулиньо, който обаче стреля встрани от вратата.

Малко след подновяването на играта Паулиньо изведе много добре Дени Алар, който обаче стреля неточно.

В 60-ата минута Мартин Райнов пусна чудесен пас към Живко Миланов, който центрира в наказателното поле - Християн Василев изби топката, за да не играе Паулиньо с нея, но тя стигна до Станислав Иванов, който я прати за втори път в мрежата на Василев.

В 69-ата минута Дени Алар пропусна страхотен шанс да направи резултата 3:0 за Левски, след като получи пас от Живко Миланов, австриецът стреля изключително неточно отблизо, пращайки топката над вратата на Василев.

Десет минути по-късно Атанас Кабов опита да върне Витоша в мача с изстрел от дистанция, който обаче бе доста неточен и мина встрани от вратата на Миятович.

В 84-ата минута Станислав Костов се завърна в игра за Левски, след като дълго време лекува контузия.