Черно море победи Ботев (Пд) с 2:0 след огромно предимство за "моряците" след почивката. Те изпуснаха серия от положения, включително и една дузпа. Исмаил Иса откри в 48-ата минута, а Минчев удвои след втория наказателен удар, отсъден от Станислав Тодоров. "Канарчетата" могат само да бъдат доволни от минималното поражение.

Черно море - Ботев (Пд), на живо

Черно море - Ботев (Пд) 2:0, тотално превъзходство за "моряците" след почивката

Битка между основни претенденти за Топ 6

Първото полувреме предложи много малко емоции на зрителите. Домакините бяха по-активни, но така и не стигнаха до голово положение.

"Канарчетата" имаха две. Първо Антонио Вутов не можа да преодолее Митрович, а после топката беше избита от краката му при добавката. По-късно Кардозо остана сам отляво след грешка на защитата, но стражът на Черно море успя да излезе и отново да направи блестящо спасяване.

Снимка 443916

Източник: LAP.bg

Малко преди почивката Станислав Тодоров предпочете да не отсъжда дузпа за Черно море при сваляне на Панов в наказателното поле.

През второто полувреме имаше само един отбор на терена, този на Черно море. Домакините упражниха сериозен натиск и още в 48-ата минута резултатът беше открит.

Прекрасно играещият Родриго изведе Исмаил Иса, който се измъкна от засадата и стреля по земя през хвърлящия се срещу него Аргилашки.

Снимка 443920

Източник: LAP.bg

Това даде криле на домакините и те започнаха да редуват головите положения едно след друго, но и пропускаха. В 63-ата минута Антонио Вутов направи дузпа, но Родриго допусна ударът му от бялата точка да бъде отразен от Аргилашки.

Две минути по-късно вратарят на Ботев (Пд) направи нова дузпа. Минчев беше хладнокръвен, удвои и окончателно реши мача.

В оставащото време пропуските продължиха, Най-фрапиращият беше, когато Минчев съвсем сам реши да подава на също непокрития Алваро, но вторият остана пред топката.

Снимка 443913

Източник: LAP.bg

В последните минути Илиан Илиев успокои играта, но Ботев така и не успя да стигне до нищо сериозно.

Така Черно море постигна трета победа от десет мача. Ботев в момента не играе нищо и постът на Петрович е под сериозен въпрос.

Снимка 443914

Източник: LAP.bg