Един от бившите шефове на Съдийската комисия и екс-международен съдия - Атанас Узунов, коментира пред "Тема Спорт" приетата оставка на Петър Петров, както и скандалите около реферите в последните кръгове. 

Г-н Узунов, коментарът ви за приетата оставка на Петър Петров?

- Много станаха съдийските грешки. При такова положение си отива ръководителят. Мисля, че правилна негова постъпка. Редно беше да се случи, много грешки станаха.

Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков временно ще определят нарядите, какво е мнението ви за тях?

- Какво да ви кажа, същата работа. Кой ги знае и тях, кой ги е чувал. Чудна работа.

Вие бихте ли застанал начело на Съдийската комисия в такъв момент?

- Не ми е далечно съдийството. Следя го изцяло, но явно ръководството на Футболния съюз има други виждания.

Има ли човек, който да може да се справи със съдийството в този момент, да стегне редиците? Кой очаквате да поеме Съдийската комисия?

- Знае ли човек вече след досегашните назначения... Точно име не мога да ви кажа, но трябва да е съдия, който да е ръководил футболни срещи, а не само да е помагал. Защото малко или много едно е да си вътре на терена и друго отстрани.

Какво е мнението ви за последните скандални ситуации?

- Преди всичко един съдия трябва да има психика. Никой не е застрахован от грешки, но такива фрапантни, които се направиха в последния кръг са от слаба психика. Един утвърден съдия като Кабаков бе наказан на среща на ЦСКА и веднага след изтичането на санкцията го връщаш на възлов мач на ЦСКА. Мисля, че не е удачно и тук е много голяма грешката на Съдийската комисия. Жертват един утвърден съдия, а това трябва да се избягва.

Петър Петров подаде оставка

Шефът на съдиите подаде оставка, БФС я прие!

Борислав Михайлов прие решението на председателя