Арда победи Царско село с 2:0 в може би последния футболен мач в България за ужасната 2020 година. Кърджалии затвърдиха прекрасната си форма и се изкачиха на трето място във временното класиране. Софийският отбор все повече се отдалечи от силните мачове, с които започна годината.

Арда - Царско село, на живо
на живо

Арда - Царско село 2:0, голове на Румен Руменов и Светослав Ковачев

Кърджалии се целят в тройката

Мачът започна с много високо темпо и още във втората минута домакините можеха да отбележат гол след хубава ситуация за Спас Делев. Гостите също пробваха по някоя атака, но очевидно бяха подложени под натиск.

Постепенно ситуациите пред Джони Пласид ставаха все по-опасни. На два пъти хаитянският национал показваше класата си. Особено красиво беше спасяването му на удар на Спас Делев, когато трябваше да се разтегне по цялата си дължина.

В 33-ата минута "царската крепост" падна. Спас Делев подаде на Лъчезар Котев. Вторият сви топката към останалия сам Румен Руменов, който стреля по земя в десния ъгъл за 1:0.

Попадението окрили още повече домакините, които продължиха да напират като ужилени. В 40-ата минута Светослав Ковачев изпълни превъзходно пряк свободен удар отдясно на атаката. Той завъртя топката с левия крак и тя падна във вратата точно под далечната сглобка на вратата за 2:0.

През второто полувреме високото темпо се запази. И гостите се включиха с атаки, но предимството продължи да е на страната на Арда.

Джони Пласид продължи да върши чудеса на вратата. Кърджалийските футболисти продължиха с бързата си и разнообразна игра, но се надпреварваха да пропускат.

Имаше и някои искри, които бяха загасени от Димо Димов с жълти картони. Арбитърът не видя и една чиста дузпа. когато Луис Педро фаулира Руменов в наказателното поле. За награда и двамата получиха по един картон.

На Царско село се отрази негативно отсъствието на наказаните Бандаловски и Даскалов.

Така Арда вече има 21 точки от 12 мача и голова разлика 15:10. Головата разлика на вече четвъртия ЦСКА е 18:14.  За Царско село остана спомена за отлчния старт. Отборът е на девета позиция с 13 точки. Софийският отбор има само 7 отбелязани гола, а допуснатите са вече 10.